اگر از آن دسته از زنانی هستید که دوران قاعدگی پر دردسری دارید و عواملی چون دردهای شکمی، ورم و نفخ شکم، سینه های متورم، تب، تهوع و استفراغ شما را آزار می دهد دانستن مطالب زیر برایتان حائز اهمیت است.
دردهای قاعدگی، خلق و خوی عصبانی، افسردگی و اضطراب پیش از قاعدگی می توانند در زندگی شما و روابطتان تاثیرات بسیار زیانباری بگذارند. پس می بایست برنامه ای داشته باشید تا این دردها و عوارض را به حداقل برسانید. در زیر چند نکته برای کمتر شدن دردسرهای دوران قاعدگی آمده است:
- چهار روز قبل از قاعدگی و تا پایان آن روزی 3 بار دو کپسول شیر تیغک استفاده کنید. این گیاه از کبد محافظت می کند و به حفظ مقدار استروژن در حد طبیعی کمک می کند.
- کمبود منیزیم یا روی در عملکرد کبد تاثیر منفی می گذارد. کمبود منیزیم به افزایش جذب سرب منجر می شود. بیشتر بیمارانی که از علائم پیش از قاعدگی رنج می برند دچار کمبود منیزیم یا روی هستند و به مسمومیت سربی یا دیگر فلزات سنگین مبتلا هستند.کمبود منیزیم علت اصلی نشانه های پیش از قاعدگی است. روی نیز به علت کمک به حفظ مقدار طبیعی هورمونها مهم است. روزانه حدود 1200 میلی گرم منیزیم و 50 میلی گرم روی مصرف کنید.
- از ویتامین های گروه ب بیشتر استفاده کنید. روزی 50 تا 100 میلی گرم ب-کمپلکس یا روزی 3 بار دو عدد کپسول ژل رویال بخورید زیرا عسل طبیعی گیاهی منبع عظیمی از ویتامین های گروه ب می باشد.
- ویتامین آ علائم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد. اگر باردار نیستید روزانه حدود 10000 واحد ویتامین آ مورد نیاز خود را از بتا کاروتن دریافت کنید.
- ویتامین ای نیز علائم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد و همچنین مقدار هورمونها را تنظیم می کند. روزی 400 واحد ویتامین ای بخورید.
- در زنانی که دچار مشکلات قاعدگی هستند مقدار اسیدهای چرب طبیعی نیست، پس هر روز از روغن بذرک، روغن گل پامچال و یا روغن گل گاوزبان به اندازه یک قاشق غذاخوری بخورید.
- دست کم 10 روز قبل از شروع قاعدگی مصرف فرآورده های لبنی را قطع کنید. این کار می تواند در وضعیت شما تغییر بزرگی ایجاد کند و همزمان از یک غذای کامل مثل اسپیرولینا یا کلرلا استفاده کنید که کپسولهای آنها نیز موجود می باشند.
- ورزش منظم و ملایم در سرتاسر ماه به تنظیم هورمون ها کمک می کند، سموم را می زداید، جذب مواد غذایی را افزایش می دهد، اندام ها را تقویت می کند و سرانجام علائم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد.
منبع: کتاب شما آن چیزی هستید که می خورید (دکتر گیلیان مک کیت)