در نوشته قبل با مزایای گروه بندی غذایی و فواید آن بر سلامت فردی آشنا شدید. حال در این بخش مواد غذایی که در هر گروه قرار می گیرند را نام برده و در ادامه به این موضوع که چه گروههای را می توان با هم مصرف نمود اشاره می کنیم.
گروه 1- پروتئین ها:
پنیر، تخم مرغ (بدون زرده)، مغزها، ماهی، گوشت قرمز، شیر و ماست، ماکیان، سویا و فرآورده های آن
بدن برای هضم پروتئین ها شیره اسیدی تولید می کند و این گروه به آرامی هضم می شوند.
گروه 2- کربو هیدرات ها:
غلات مثل جو دو سر، ماکارونی، برنج، ذرت، ارزن و محصولات غله ای مثل بیسکوییت، نان، شیرینی، کیک و همچنین عسل، سیب زمینی و شکر
برای هضم این گروه در بدن شیره قلیایی تولید می شود. این گروه به سرعت هضم می شوند و به آنزیم هایی غیر از آنزیم های گوارش پروتئین نیاز دارند.
اگر غذاهای گروه 1 و 2 را با هم بخورید، آنزیم ها و شیره های گوارشی متفاوت، با هم خواهند جنگید و یکدیگر را خنثی خواهند کرد. نتیجه این است که غذا به خوبی هضم نشده و در روده می پوسد و باعث ایجاد گاز، ورم معده، سوزش سر دل، دردهای شکمی، سوء جذب، سوء هاضمه و تخلیه انرژی می شود. بعد از خوردن یک غذای پروتئینی 3 ساعت صبر کنید و سپس غذای کربو هیدراتی بخورید. بعد از خوردن یک غذای کربو هیدراتی نیز 2 ساعت صبر کنید و سپس غذای پروتئینی بخورید.
گروه 3- سبزی های غیر نشاسته ای:
کاهو، سبزی خوردن، ریشه ها، غلات، دانه ها، علف ها، ادویه ها، مغزها و روغن های دانه ای، کره، خامه، سرشیر و چربی هایی که مثل کره روی نان مالیده می شوند.
مواد این گروه را می توان هم با گروه 1 و هم با گروه 2 مصرف کرد.
گروه 4- میوه ها:
میوه ها باید به تنهایی و با فاصله زمانی 30دقیقه از اقلام غذایی گروه های دیگر خورده شوند زیرا حد نصاب سریع ترین هضم غذا در دست آنها است. همچنین آنزیم های گوارشی میوه ها به کل با آنزیم های گروه های قبلی فرق دارند. بهترین زمان مصرف میوه ها وقتی است که معده خالی باشد یعنی هنگام صبح بدون همراه کردن آنها با غذاهای دیگر. هندوانه را نیز به دلیل سرعت بالای هضم شدن با میوه های دیگر نخورید. اگر میوه ها را بعد از غذا بخورید نمی توانند جایی بروند، چون پشت غذایی که به زمان طولانی تری برای هضم نیاز دارند گیر کرده و در روده تخمیر می شوند. بنابراین وقتی میوه ها را با گروه های غذایی دیگر مخلوط می کنید باید منتظر ورم و نفخ شکم و سوء هاضمه باشید.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که حبوبات و لوبیاها مخلوط نشاسته و پروتئین هستند اما جز سویا و لوبیای مرمری در بیشتر حبوبات نشاسته حرف اول را می زند، بنابراین شما می توانید بیشتر حبوبات و لوبیاها را با غلات، سالاد و سبزی بخورید.
در جدول گروه بندی غذایی که در زیر آمده است، خلاصه ای از نتایج مصرف گروههای غذایی با هم آمده است:
منبع: کتاب شما آن چیزی هستید که می خورید نوشته دکتر گیلیان مک کیت
خیلی مفید و ممنون… دنبال مطالب این چنینی بودم ولی بعضی هاش جور در نمیاد… مثلا پاستا با سبزی! دفعه ی بعد قسمت شد امتحان کنین، فک کنم این یکیش استثنائه!!
با 3 پاس فراوان
باسلام وخسته نباشد واقعااستفاده کردم.ازکرمانشاه