ناخن سالم می بایست قوی، انعطاف پذیر، صورتی رنگ و عاری از هرگونه لک باشد. در صورتی که ناخن های شما اینگونه نیست یعنی نشانه هایی نظیر شکنندگی، ترک، کنده شدن پوست دور ناخن، رشد ضعیف، شفاف شدن ناخن، وجود لکه های سفید، خطوط برجسته افقی یا عمودی و … را دارا می باشند بدان معنی است که شما مواد مغذی کافی را دریافت نمی کنید، به عبارت دیگر سلامتی ناخن ها تحت تاثیر چند عامل است که مهمترین آنها، غذایی است که می خوریم.
ساختمان ناخن به طور عمده از نوعی پروتئین به نام کراتین و مواد معدنی نظیر کلسیم، گوگرد، پتاسیم و… تشکیل شده است. بنابراین باید در رژیم غذایی خود اینگونه مواد را حتما به بدن خود برسانید. یکی از بهترین موادی که این نوع پروتئین را تامین می کند اسپیرولینا (نوعی جلبک است که فوائد بسیار زیادی دارد) است. قابلیت هضم پروتئین اسپیرولینا در مقایسه با گوشت هشتاد به بیست است. اسپیرولینا دارای ترکیب مواد معدنی، بتاکاروتن و اسیدهای چرب ضروری است. همچنین می توانید از عسل که سرشار از ویتامین های گروه ب و اسیدهای چرب ضروری است استفاده کنید. اگر ناخن های شما دارای لک های سفید هستند، مصرف سیلیس هم برای شما ضروری است زیرا به جذب کلسیم کمک می کند. گیاه دم اسب هم دارای مقدار قابل ملاحظه ای سیلیس و کلسیم است که می توانید از فروشگاه های داروهای گیاهی تهیه نمائید.
اما عامل مهم دیگری که رابطه مستقیم با سلامت ناخن های شما دارد کبد شما است. اگر کبد شما و خون خروجی از آن سالم باشد، ناخن هایی قوی و سالم خواهید داشت. به عبارت دیگر وضعیت ناخن ها نماینده خوبی برای نشان دادن وضعیت سلامتی کبد شماست. برای تقویت کبد از غذاهای کم چرب استفاده کنید، از نوشیدن الکل اجتناب کنید و آب میوه های تازه مانند آلوئه ورا، خیار، هویج و سیب بنوشید تا خون کبدتان را تصفیه کنید.
توضیحاتی درباره اسپیرولینا:
دانشمندان توجه ویژه و عمیقی به قبایل بومی ساکن اطراف رود چاد در آفریقای مرکزی داشتهاند. چراکه آنها افرادی قوی و سالم هستند که عمر طولانی داشته و کمتر بیمار می شوند. در مطالعاتی که روی آنها انجام شد، مشخص گردید که بخش عمده ای از غذای آنان را جلبک اسپیرولینا تشکیل میدهد.
اسپیرولینا ماده ای است مرکب از بتاکاروتن، یک رنگدانه ی آبی رنگ بنام فیکوسیانین و رنگدانه ی گیاهی سبز بنام کلروفیل. حاوی ۶۵٪ پروتئین، ۱۸٪ کربوهیدرات، ۵٪ چربی و ۷٪ مواد معدنی است. همچنین این ماده حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای آهن، ویتامین B کمپلکس و اسید گامالینولئیک (نوعی اسید چرب اشباع نشده) است.
بدن انسان بین ۶۵ تا ۸۰ درصد پروتئین موجود در جلبک اسپیرولینا را براحتی جذب می نماید. هر ۱۰۰ میلی گرم از این جلبک خشک شده حاوی حدود ۵۰ میلی گرم کاروتن است که قابلیت تبدیل به ویتامین A را دارد. یک منبع غنی از ۱۸ نوع متفاوت اسید آمینه بشمار میرود. ۸ اسید آمینه از این ۱۸ نوع از نوع ضروری بوده و در بدن ساخته نمی شوند. این ماده یک منبع بسیار عالی پروتئین می باشد.
سازگاری بالای این ماده در درجه حرارت بالا باعث می شود که تحت شرایط سخت و ذخیره سازی در محیط گرم، ارزشهای غذائی خود را حفظ نموده و تغییر نکند. این در حالیست که سایر منابع غذائی گیاهی تحت شرایط گرمائی بسرعت از بین می روند.
کلروفیل موجود در اسپیرولینا بیش از سایر سبزیجات است. می تواند سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و خون را تصفیه نماید و باعث تقویت ظرفیت بدن در جنگ علیه کمبود اکسیژن، تشعشعات و غیره شود.
همچنین فیکوسیانین موجود در اسپیرولینا به تصفیه ی خون، غلبه بر آنمی (کم خونی) و یبوست، ترمیم زخمها، تنظیم سوخت و ساز بدن و سم زدائی کمک می نماید. این ماده حاوی گلیکوژن است که قادر به تولید سریع انرژی در بدن است بدون اینکه موجب پائین آمدن میزان قند خون گردد.