سابقا برای انسان بیش از پنج حس قائل نبودند ولی امروز حواس زیادی کشف شده و همه می دانند که حواس انسان بسیار است اما تعداد حقیقی آنها درست معلوم نیست. آنچه مسلم است تعداد آنها از بیست حس متجاوز است.
یکی از این حواس که عمل آن بسیار مهم می باشد حس هوس و میل است. کار این حس این است که هر وقت یکی از مواد بدن کم شود انسان را به هوس خوردن غذاهایی که آن مواد را دارد می اندازد و همینکه ماده ای در بدن زیاد شد انسان را نسبت به غذاهایی که از آن ماده دارد بی میل می نماید.
حس هوس و زنان آبستن:
این حس در زنان آبستن حساس می شود زیرا در این موقع است که بدن مادر احتیاج زیادی به مواد مختلف دارد و حس هوس بهترین وسیله معرفی آنهاست.
زنان آبستن معمولا خوراکیهایی را هوس می نمایند که برای آنها لازم است یعنی چیزی را هوس می نمایند که یکی از مواد آنرا برای ساختمان بدن اطفال احتیاج دارند. نرسیدن این غذاها به مادر علاوه بر اینکه او را مریض می کند و نوزاد را علیل می نماید در اعصاب مادر موثر بوده، سبب چپ شدن چشم نوزاد و یا زشت شدن آن می گردد.
پس همیشه سعی کنید که آنچه را هوس کردید میل نمایید و هوسهای بیجا را هم چنانچه شرح خواهیم داد از بین ببرید.
تقویت حس هوس:
برای اینکه از این حس به خوبی استفاده نماییم باید آنرا تقویت کنیم و نگذاریم خراب شود. برای تقویت حس هوس باید آنرا به تمام مواد خوراکی آشنا سازیم. البته این موضوع اختصاص به حس هوس ندارد، شما اگر چیزی را نشناسید چشم شما آنرا می بیند ولی نمی داند اسمش چیست و به چه کار می آید. ممکن است همه روزه آنرا ببینید و به آنهم احتیاج داشته باشید ولی چون آنرا نمی شناسید سراغش را در جاهای دیگر می گیرید. حس هوس همین حال را دارد.
فرض کنیم بدن شما به ید احتیاج دارد، توت فرنگی هم مقداری ید دارد ولی تا زمانی که شما توت فرنگی نخورده باشید محال است هوس آنرا بنمایید ولی اگر توت فرنگی بخورید هر موقع ید بدن شما کم شود فورا حس هوس، شما را به یاد آن می اندازد. حال فرض کنیم بدن شما به ماده ای احتیاج دارد که در زیره است شما وقتی ممکن است به یاد زیره بیفتید که لااقل سالی یکبار زیره بخورید.
خانمها در زمان آبستنی به خیلی از مواد احتیاج دارند و تمام احتیاجات آنها در میوه فروشیها، آجیل فروشیها، بقالیها و عطاریها جمع است. همه روزه هم از مقابل این فروشگاه ها عبور می نمایند اما چون کمتر ماش می خورند، کمتر مرزه میل می نمایند، کمتر به فکر آنها می افتند و اگر گاهگاهی آب زرشک بخورید، گاهی میخک وارد ادویه خود کنید، گاهی تخمه هندوانه بشکنید همینکه یکی از آنها مورد نیاز شما شد فورا هوس خوردن آنها را خواهید کرد.
هوس های نادرست زن آبستن و خطاهای حس هوس:
بعضی از زنان آبستن گاهگاهی هوسهای ناجور می کنند مثلا میل به خوردن خاک، گل سرشور، مهر نماز، گچ دیوار، کاهگل، زغال و غیره می نمایند.
گاهگاهی این هوسها زیاد هم نامتناسب نیستند کسانی که گچ می خورند حتما به کلسیم احتیاج دارند و این ماده هم در گچ موجود می باشد.
کسانی که گل سرشور می خورند ممکن است به سیلیس یا آلومینیم آن احتیاج داشته باشند ولی به طور کلی ممکن است این هوسها خطای حس هوس باشد.
همانطور که قوه بینایی خطای باصره دارد، همانطور که شما ممکن است یک روز حسن را به جای حسین بگیرید، همانطور هم حس هوس شما ممکن است گچ را به جای گل کلم بگیرد.
خطای حس هوس موقعی پیدا می شود که این حس به تمام خوراکیها آشنا نباشد. فرض می کنیم شما در طفولیت گندم و شاهدانه بو داده خورده اید ولی چون بزرگ شده اید مدت ده سال است خوردن آنها را سبکی می دانید و آنرا نمی خورید و حالا که آبستن شده اید بدن شما به ماده ای احتیاج دارد که در شاهدانه پیدا می شود. حس هوس شما را به فکر دانه های ریز می اندازد ولی چون زمان زیادی است که آن را نخورده اید، شاهدانه در نظر شما مجسم نمی شود و به جای آن هوس خوردن ماسه شن را می نمایید که قدری شبیه به آن است.
در این مورد شما باید بکوشید که غذایی را که حقیقتا مورد نیاز بدن شماست پیدا کنید و این کار به آسانی خوردن مواد مختلف و متنوع میسر است.
کور شدن حس هوس:
همانطور که چشم انسان کور می شود حس هوس هم ممکن است از بین برود و یا از قوه آن کم گردد. چنانچه شما مدتی غذایی را از روی بی میلی صرف نمایید و این کار را ادامه دهید بدون شک هوس شما حساسیت خود را از دست خواهد داد و دیگر هر موقع غذایی را زیاد بخورید نسبت به آن بی میل نمی شوید.
پس باید غذاها را گوناگون و متنوع به مقدار کم بخورید تا دچار کوری حس نشوید. الکل نیز برای حس هوس مضر است و آن را ضعیف می نماید.
معالجه هوسهای ناجور:
برای معالجه هوسهای ناجور باید به فروشگاه های اغذیه فروشی، سبزی فروشی، میوه فروشی، آجیل فروشی، بقالی و غیره مراجعه کنید و تمام خوراکیها را از نظر بگذرانید و از هر چه هوس کردید مختصری میل نمایید، همینکه یکی از آنها به نظرتان فوق العاده پسندیده آمد از آن به مقدار کافی بخورید. هوس ناجور شما معالجه می شود.
ضمنا برای آنکه هوس مناسب را از هوس ناجور تشخیص دهید متذکر می شویم که هوسهای ناجور آنهایی هستند که هر چه می خورید رفع احتیاج شما را نکرده و دوباره هوس می نمایید در صورتی که هوس اگر مناسب باشد با خوردن خوراکی مورد هوس، رفع احتیاج شده دیگر میل نمی نمایید.
برگرفته از کتاب اعجاز خوراکیها نوشته غیاث الدین جزایری
سلام بر شما این مقاله خیلی جالب و تاثیر گذاره نکاتی رو یادآوری میکنه که انجامش باعث بوجود آمدن شرایط و حس بهتر در زندگی میشه،لطفا” ادامه بدین.
ممنون از لطف شما زنده و سلامت باشید
سلام
لطفا ادامه بدین من برنامه نویس هستم به خاطر کارم مجبورم همیشه پشت سیستم بشینم وزنم خیلی رفته بالا